Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Γνωρίζοντας σχολεία της Ευρώπης (e-twinning)

      Φέτος οι μαθητές της Α' και Β' τάξης του σχολείου μας αποφάσισαν να διευρύνουν λίγο τους ορίζοντές τους ανοίγοντας "διαδικτυακά" φτερά για την Ευρώπη! Ο λόγος για τη συμμετοχή μας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα e-twinning με δυο project.
      Το ένα έχει τίτλο "Meet our place and let us meet yours!" (Γνώρισε τον τόπο μας κι άσε μας να γνωρίσουμε το δικό σου) και γίνεται στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης. Σκοπός του συγκεκριμένου project είναι να παρουσιάσουμε τον τόπο στον οποίο ζούμε, συνήθειες της καθημερινότητάς μας και τη σχολική μας ζωή, καθώς και να δώσουμε μια ιδέα από τη γλώσσα, τα έθιμα και τις γεύσεις της Ελλάδας, ενώ τα ίδια θα έχουμε κι εμείς την ευκαιρία να γνωρίσουμε για το κράτος με το οποίο κάθε φορά επικοινωνούμε.
      Το άλλο project έχει θέμα "Water- Our planet" (Νερό- Ο πλανήτης μας) και γίνεται στα πλαίσια της Μελέτης  Περιβάλλοντος. Στόχος αυτής της εργασίας είναι να γνωρίσουμε το νερό και το ρόλο του στη ζωή μας, τα ζώα, τα φυτά, καθώς και να μάθουμε για τη μέρα και τη νύχτα, τον ήλιο, τις εποχές. Μέσω του e-twinning μοιραζόμαστε τις εργασίες μας κι έχουμε πρόσβαση στις δημιουργίες των παιδιών ενός σχολείου από την Ισπανία.
    Αν και ακόμη είμαστε σε αρχικό στάδιο, αυτά μερικά από όσα έχουμε κάνει ως τώρα:
Λέμε "Γειά" στους μαθητές της Ευρώπης.

Η γωνιά του e-twinning στην τάξη μας.
 Εδώ παρουσιάζουμε ένα δείγμα από το υλικό που μας στέλνουν οι άλλες χώρες.
Η γωνιά της Τουρκίας με φωτογραφίες από τη πόλη Sakarya
 με σχολείο της οποίας συνεργαζόμαστε.

Ο κύκλος του νερού (αναπαράσταση για το project "Water- Our planet")

Η γωνιά της Ισπανίας και ένα δείγμα από τη δουλειά τους σχετικά με το νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου