Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Ανακήρυξη του σχολείου μας ως "ΣΧΟΛΕΙΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ"

Με μεγάλη μας χαρά σήμερα λάβαμε το δίπλωμα από τη UNICEF με το οποίο το σχολείο μας ανακηρύσσεται "Σχολείο Υπερασπιστής των Παιδιών". Μαζί με το δίπλωμα, λάβαμε μια συγχαρητήρια-ευχαριστήρια επιστολή όπου αναφερόταν εκτός των άλλων το που χρησιμοποιήθηκαν τα χρήματα που στείλαμε.
Να θυμίσουμε ότι τα χρήματα τα συγκεντρώσαμε στο φιλανθρωπικό πασχαλινό παζάρι που είχε πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας, περισσότερα για το οποίο μπορείτε να δείτε αν πατήσετε εδώ.




Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Τα ζώα και το περιβάλλον τους

Επιστροφή στα θρανία για τους μαθητές του σχολείου μας και για όλους τους μαθητές, φυσικά...
Με την έναρξη των μαθημάτων μετά το Πάσχα, αποφασίσαμε με την Α' και Β' τάξη να δώσουμε μια διαφορετική μορφή σε όσα είχαμε μελετήσει σχετικά με τα ζώα στο μάθημα της Μελέτης Περιβάλλοντος. Είχαμε μιλήσει για τα ζώα και τα είχαμε ταξινομήσει σε κατηγορίες ανάλογα με το τι γεννούν, ανάλογα με το πώς τρέφονται, πώς κινούνται και το πώς είναι το τρίχωμά τους. Μάλιστα είχαμε κατασκευάσει και δυο επιτραπέζια παιχνίδια όπου οι μαθητές χωρισμένοι σε δυο ομάδες, καλούνταν να τα κατηγοριοποιήσουν με χρόνο, κι όποια ομάδα έκανε τον καλύτερο χρόνο, νικούσε.  

Όταν επιστρέψαμε όμως, αποφασίσαμε να αφήσουμε στην άκρη τα παιχνίδια και να πιάσουμε την τεχνολογία. Οι μαθητές χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες με βάση ποιο περιβάλλον ζώων προτιμούσαν και θα ήθελαν να εργαστούν πάνω σ' αυτό. Ύστερα, σκέφτηκαν από ένα όνομα για την κάθε ομάδα. Έτσι, δημιουργήθηκαν τρεις ομάδες:
"Οι Μέλισσες" για τα ζώα της φάρμας.
"Τα Αστέρια" για τα ζώα της σαβάνας.
"Τα Φίδια" για τα ζώα της ζούγκλας.
Σε δεύτερο στάδιο, οι μαθητές "ξεσκόνισαν" τις εγκυκλοπαίδειες του σχολείου για να βρουν βασικές πληροφορίες καθώς και τα ζώα που κατοικούν σε κάθε χώρο.
Στο τρίτο και τελευταίο στάδιο, βρήκαμε φωτογραφίες των ζώων και με τη βοήθεια του Youtube editor φτιάξαμε ένα βίντεο για την κάθε ομάδα. Τέλος, τα ενώσαμε σε ένα και αναρτήσαμε το πρώτο μας ολοκληρωμένο βίντεο στο Youtube.
Μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ: