Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Παρουσίαση εκπαιδευτικών προγραμμάτων

Η λήξη των σχολικών δραστηριοτήτων του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Ιουνίου με την παρουσίαση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν τη σχολική χρονιά χρονιά που πέρασε. Η παρουσίαση έγινε από τους μαθητές της Α΄και Β΄ , Ε΄και ΣΤ΄τάξης που συμμετείχαν στα προγράμματα: "Ε-Twinning- Meet our place and let us meet yours" και " Europestarts- Στις γειτονιές της Ευρώπης" , στους συμμαθητές και τους γονείς τους. Την παρουσίαση των μαθητών συντόνισαν οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί οι οποίες παρουσίασαν τα προγράμματα και στην επιμορφωτική ημερίδα του Σχολικού Συμβούλου στους εκπαιδευτικούς της Γορτυνίας στις 18 Ιουνίου.
Παρουσιάση από τους μικρότερους μαθητές


Παρουσίαση από τους μαθητές της Ε΄και ΣΤ΄τάξης



Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κοντοβάζαινας εύχονται σε όλους ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Διαγωνισμός Φιλαναγνωσίας "Βιβλιο...τρεχάλα"

Φέτος, η Β' τάξη του σχολείου μας συμμετείχε στο διαγωνισμό φιλαναγνωσίας των εκδόσεων Ψυχογιός "Βιβλιο...τρεχάλα". Αν και μόνο τρεις μαθητές στην τάξη, ανταποκρίθηκαν με κέφι και προθυμία στις δράσεις του διαγωνισμού. Παρόλα αυτά, δεν κατάφεραν να πάρουν την πρωτιά για την Β' τάξη.
Παρακάτω, μπορείτε να δείτε ένα δείγμα της δουλειάς τους:
Οι μαθητές ζωγράφισαν ένα άλλο εξώφυλλο για το βιβλίο "Ο Πλανήτης της Φαντασίας"

Ένα απόσπασμα σε μορφή κόμικ από το βιβλίο "Ψαρόσουπα"

Κωνσταντίνα, Λεωνίδα, Παναγιώτη, μπράβο για τη προσπάθειά σας!

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Καλοκαιρινή γιορτή

Σε κλίμα ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Ιουνίου η γιορτή λήξης της σχολικής χρονιάς του σχολείου μας. Στη γιορτή συμμετείχαν όλοι μαθητές με παραδοσιακούς και μοντέρνους χορούς και αθλητικές δραστηριότητες. Την έναρξη έκαναν οι μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου και ακολούθησαν τα τμήματα του Δημοτικού με παραδοσιακούς, νησιώτικους χορούς. Σειρά είχαν τα ομαδικά παιχνίδια. Οι μαθητές χωρισμένοι σε ομάδες έπαιξαν τρέχοντας με αυγά, λουκούμια, μπαλόνια και διάφορα εμπόδια. Η γιορτή έκλεισε με χορευτικά από ομάδες μαθητών οι οποίες είχαν και την αποκλειστική επιμέλεια αυτών. Μετά από τόση δραστηριότητα, ακολούθησε πορεία προς το μπουφέ για τον οποίο είχαν φροντίσει οι γονείς των μαθητών! Οι μαθητές αποχώρησαν με γελαστά πρόσωπα κρατώντας τις αναμνηστικές φωτογραφίες που τους μοίρασαν τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.






Η έναρξη από τους μαθητές του Νηπιαγωγείου

Οι μαθητές της Α΄και Β΄τάξης χορεύουν την "τράτα"

Οι μαθητές της Γ΄και Δ΄τάξης χορεύουν "τα ξύλα", παραδοσιακό χορό από τη Λέσβο

οι μαθητές της Ε΄και ΣΤ΄τάξης μας χόρεψαν το "Μεσσαρίτικο", παραδοσιακό χορό από τα Κύθηρα

Το παιχνίδι αρχίζει!

Αυγοδρομία...
Αγώνας με λουκούμια
μουσικά στεφάνια



Νεροδρομία μετ' εμποδίων

Πετάξαμε και νερομπάλονα...

Κάποιοι ήταν πιο τυχεροί...

Από την τελευταία ομαδική σκυταλοδρομία με κάρτες γραμμάτων... "ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ"




Εικόνες από τα μοντέρνα χορευτικά...

και ένας τελευταίος αποχαιρετιστήριος χορός μαθητών και δασκάλων!


ΚΑΛΟ  ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Δημιουργία εικονικού μουσείου

Στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας στο οποίο μιλήσαμε για τα μουσεία, τα είδη, την αξία και τη σημασία τους οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν την τελευταία ομαδική εργασία για φέτος που αφορούσε τη δημιουργία εικονικού μουσείου με τη χρήση του Powerpoint. Αφού αποφάσισαν το είδος του μουσείου που ήθελαν να φτιάξουν, έκαναν την έρευνά τους, βρήκαν τα εκθέματα και πληροφορίες γι' αυτά και εργάστηκαν στους Η/Υ προσπαθώντας να κάνουν το δικό τους μουσείο. Με το powerpoint και τα βασικά σχήματα έφτιαξαν τις αίθουσες, έβαλαν τα εκθέματα, έγραψαν τις αντίστοιχες πληροφορίες και το μουσείο τους ήταν έτοιμο για παρουσίαση. Το αποτέλεσμα ήταν δύο μουσεία τέχνης με πίνακες του Μιρό, του Πικάσο και του Ντα Βίντσι στα οποία φιλοξενούνται συλλογές γλυπτών και μουσικών οργάνων. Το υλικό για τον τρόπο δημιουργίας του μουσείου βρήκαμε στη σελίδα Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε Χίου. 
Το σχετικό βίντεο για τη δημιουργία του μουσείου θα βρείτε πατώντας εδώ

ώρα εργασίας...




Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Hμερήσια εκπαιδευτική εκδρομή στην κατασκήνωση "THE RANCH"

Με τις καλύτερες εντυπώσεις επιστρέψαμε μικροί και μεγάλοι από την ημερήσια εκδρομή που πραγματοποίησε το σχολείο μας στην κατασκήνωση "THE RANCH" στο Σοφικό Κορινθίας στις 4/6/2014. Για τρεις ώρες περίπου είχαμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε σε μια τεράστια καταπράσινη έκταση στην κοιλάδα του Σοφικού, με ξύλινες εγκαταστάσεις, άλογα, τρενάκι, άμαξες, γήπεδα και χώρους για πολλές ακόμα δραστηριότητες που υπόσχονταν να σου χαρίσουν μια ξεχωριστή εμπειρία, μια εμπειρία να θυμίζει κάτι από άγρια δύση... Αφού χορτάσαμε βόλτες και παιχνίδι και γευματίσαμε στο χώρο της κατασκήνωσης, δε μπορούσαμε να μην πάρουμε μια γεύση από θάλασσα... Συνεχίσαμε λοιπόν στο Λουτράκι και μετά από βόλτες στην παραλία και μπόλικο παιχνίδι με τα βότσαλα ετοιμαστήκαμε για αναχώρηση έχοντας αποκτήσει άλλη μια ξεχωριστή εμπειρία...!

Ξεκινάμε τη βόλτα μας γύρω από την κατασκήνωση με το τρενάκι...

ώρα για ιππασία...


παρέα με τον "Ήφαιστο"...

παίξαμε και ποδόσφαιρο....

εικόνα από το ράντσο 


λίγα ήταν τα ταλέντα στην τοξοβολία, όπως αποδείχτηκε...

στον τοίχο αναρρίχησης...

έτοιμοι για αναχώρηση...

και λίγη θάλασσα για το τέλος...