Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Τηλεδιάσκεψη για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Την Τρίτη 25/11 το σχολείο μας πήρε μέρος στην τηλεδιάσκεψη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Όλα τα σχολεία που συμμετείχαν εντάχθηκαν στην τηλεδιάσκεψη αφού δέχθηκαν πρόσκληση μέσω του συστήματος "meetings.sch.gr", του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσίαση από εξειδικευμένους Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με θέμα τα αδικήματα μέσω διαδικτύου, φαινόμενα διαδικτυακής βίας αλλά και τρόπους πρόληψης των κινδύνων από τη χρήση των Νέων Τεχνολογιών. Οι μαθητές του σχολείου μας παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την τηλεδιάσκεψη και άκουσαν τα ερωτήματα των συμμαθητών τους από άλλα σχολεία που είχαν τη δυνατότητα αμφίδρομης επικοινωνίας.




Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Έναρξη συνεργασίας με άλλα σχολεία

Και τη φετινή σχολική χρονιά το σχολείο μας θα συνεργαστεί με σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού μέσω Ε-twinning. Oι Α΄και Β΄τάξεις ξεκίνησαν τη συνεργασία τους με το Δημοτικό Σχολείο Βερβένων Αρκαδίας με θέμα τη μοντέρνα ζωγραφική καθώς και με σχολείο της Πολωνίας με το οποίο θα ανταλλάξουν χριστουγεννιάτικες κάρτες.  Οι Γ΄και Δ΄τάξεις θα συνεργαστούν με το Δημοτικό Σχολείο Δαφίων Λέσβου πάνω στο θέμα με τίτλο:¨" Χρώματα και μυρωδιές του τόπου μου". Οι μαθητές θα ασχοληθούν με δραστηριότητες που αφορούν στοχεία του τόπου τους (γεωγραφικά, πολιτισμικά, ιστορικά) και στη συνέχεια θα γίνει ανταλλαγή των εργασιών με σκοπό να γνωρίσουν και ένα τόπο διαφορετικό από το δικό τους.  Σήμερα 20/11/2014 πραγματοποιήθηκε και η πρώτη "συνάντηση" μέσω skype των μαθητών του σχολείου μας με τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Δαφίων. Οι μικροί μαθητές γνώρισαν τους μακρινούς τους φίλους με τους οποίους στην πορεία θα μοιραστούν μια σειρά από εργασίες.

                                             Καλή συνεργασία με το ίδιο αμείωτο ενδιαφέρον!

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Εδώ Πολυτεχνείο!

Την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου γιορτάσαμε σήμερα μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί. Μνημονεύσαμε τα ιστορικά γεγονότα μέσα από μουσικές, ιστορική αφήγηση, ποιήματα, σκετς, φωτογραφίες, ηχητικά ντοκουμέντα... Για τη διοργάνωση της εκδήλωσης συνεργάστηκαν οι εκπαιδευτικοί του Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου Κοντοβάζαινας ενώ καλεσμένοι ήταν και οι γονείς των μαθητών.

Φωτογραφικό υλικό

Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο...

Από το σκετς των μαθητών της Ε΄και ΣΤ΄τάξης

φωνάζοντας συνθήματα...

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Eoρτασμός για την επέτειο του "ΟΧΙ"

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το σχολείο μας γιόρτασε την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 με τη διοργάνωση γιορτής  και  τη συμμετοχή του στην παρέλαση. Τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση σε συνεργασία με το Νηπιαγωγείο και το Γυμνάσιο Κοντοβάζαινας. Οι μαθητές απήγγειλαν ποιήματα, τραγούδησαν, και μας θύμισαν το χρονικό του πολέμου. Ανήμερα της επετείου πραγματοποιήθηκε εκκλησιασμός στην εκκλησία του χωριού και ακολούθησε μαθητική παρέλαση και κατάθεση στεφάνων.



                                                Φωτογραφικό υλικό από το διήμερο εορτασμό



"O Ήλιος κλαίει". Δραματοποίηση από τα παιδιά του Νηπιαγωγείου


Μηνύματα ειρήνης από τους μικρούς μαθητές.

Το διάγγελμα του Μεταξά

Η παρέλαση


Απαγγέλοντας ποίημα στο ηρώο